Is de Copenhagen Card zijn geld waard?

Is de Copenhagen Card zijn geld waard?

Tijdens ons bezoek aan Kopenhagen schaften wij ons de Copenhagen Card aan. De vraag die iedereen zichzelf stelt: Is de Copenhagen Card zijn geld waard? Dat hangt er helemaal van af wat je doet aan activiteiten.

Waar koop je de Copenhagen Card?

Je kunt de Copenhagen Card online kopen. Je krijgt dan een pdf voucher toegestuurd die je uitprint of laat scannen vanaf je telefoon. Dit kan bij afhaalpunten: op het Centraal Station, het Copenhagen Visitor Center (Vesterbrogade 4b), het Tivoli Box Office (Vesterbrogade 3) of op het vliegveld. Je kunt ook hier rechtstreeks een kaart aanschaffen.

Let op: Op dit moment is de balie op het vliegveld gesloten vanwege Covid-19. Wil je gratis vervoer vanaf het vliegveld, dan raden we je aan om een digitale kaart aan te schaffen.

Je kunt je kaart ook naar je huisadres laten verzenden. Doe dit ruim van tevoren.

Voorbeeld hoe een Copenhagen Card eruit ziet. De volwassenpas en de kinderpas.
Zo ziet de fysieke pas eruit.

Een digitale kaart

Voor een digitale kaart download je de gratis Copenhagen Card app. Als je jouw Copenhagen Card direct op je smartphone koopt, moet je ‘m alleen activeren in de app. Als je jouw digitale kaart hebt gekocht via de website, kun je ‘m inwisselen op je telefoon. Dit doe je door het referentienumer in te vullen. Deze heb je gekregen in je bevestigings e-mail. Vergeet niet om je kaart te activeren door activate te swipen. Scan jouw digitale Copenhagen Card QR-code bij elke attractie en laat ‘m zien als conducteurs er om vragen.

De kosten

Er zijn diverse optie’s bij de aanschaf van een Copenhagen Card. Voor welke optie je kiest, hangt helemaal van jou af. Je kunt kiezen uit de volgende kaarten:

 • 24 uur, volwassenen 56 euro, kinderen 28 euro
 • 48 uur, volwassenen 83 euro, kinderen 42 euro
 • 72 uur, volwassenen 102 euro, kinderen 51 euro
 • 96 uur, volwassenen 119 euro, kinderen 60 euro
 • 120 uur, volwassenen 134 euro, kinderen 67 euro

In deze kaarten zit ook gratis openbaar vervoer en alle attracties zoals vermeldt op de website.

Vindt je dit aan de dure kant, dan is er nog 1 andere mogelijkheid: 48 uur, volwassenen 56 euro en kinderen 28 euro. Hier zit echter geen gratis openbaar vervoer in en alleen geselecteerde attracties.

Schrijf op je kaart de startdatum en tijd op het moment dat jij je kaart voor het eerst gebruikt. Vanaf dit tijdstip gaan je uren tellen. Dus als ik op 5 mei om 12 uur mijn kaart start, dan is de 24 uurs-kaart geldig tot en met 6 mei 12 uur.

Attracties

Al het vervoer is gratis met de Copenhagen Card. Wij verbleven in een buitenwijk van Kopenhagen en gebruikten iedere dag het openbaar vervoer om in de stad te komen. Zonder de Copenhagen Card hadden wij een openbaar vervoerskaart moeten aanschaffen.

Wat attracties betreft moet je zelf even bekijken wat je wilt zien. Maar liefst 87 attracties zijn gratis met de Copenhagen Card. Wij kozen voor het Rosenborg Slottet, een rondvaart met Canal Tours, de Runde Taarn, Tivoli, het Vikingskib Museet en de kathedraal van Roskilde.

Wil je weten welke attracties inclusief zijn? Kijk dan even op de website en maak op grond van die kennis je beslissing.

Is de Copenhagen Card zijn geld waard?

Wij hadden een Copenhagen Card voor 120 uur. Dit was voor ons goedkoper omdat al het openbaar vervoer gratis was. Voor de attracties had het weinig uitgemaakt, we waren met de Copenhagen Card zelfs duurder uit. Maar door het openbaar vervoer was de Copenhagen Card voordeliger. De trein naar Roskilde of Helsingor zit ook bij je Copenhagen Card in.

Reken voor jezelf uit wat een Copenhagen Card kost. Wat de attracties kosten en bedenk of je veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. Doe je dat niet, dan is de Copenhagen Card zijn geld niet waard. Maak je wel actief gebruik van het openbaar vervoer en ga je naar Roskilde of Helsingor of allebei, dan is de Copenhagen Card zijn geld zeker waard.

Wil je weten wat je kunt doen met de Copenhagen Card? Kijk dan even hier:

Meer Scandinavië?

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  error: Content is protected !!