De beste dagtrips vanaf Reykjavík, IJsland

De beste dagtrips vanaf Reykjavík, IJsland

Reykjavík is de hoofdstad van IJsland, hoewel deze stad met 120.000 inwoners voor onze begrippen niet heel groot is. Toch is het een prima uitvalsbasis als je niet zoveel dagen in IJsland hebt of voor een stop-over van een paar dagen. Vanaf hier kom je vrij eenvoudig bij een paar van IJslands grootste attracties zoals de Blue Lagoon, de Gouden Cirkel en een paar geweldige plekken aan de zuidkust. We vertellen je de beste dagtrips vanaf Reykjavík.

De Gouden Driehoek

De populairste dagtrip die 3 van IJslands meest populaire spots met elkaar verbind: Gullfoss, Geysir Geothermisch gebied en Thingvellir National Park. Deze mag dus niet in ons lijstje van beste dagtrips vanaf Reykjavík ontbreken!

Het kost je zo’n 5 tot 7 uur om ze alle drie op een dag te bezoeken. Vanaf Reykjavík rij je eerst naar Thingvellir National Park, dan naar Geysir en tenslotte naar Gullfoss. Het is ongeveer 240 km, 4 uur met de auto. Maar je hebt natuurlijk ook tijd nodig om de verschillende natuurverschijnselen te bekijken.

Je kunt deze dagtrip eventueel uitbreiden met snorkelen en duiken bij Silfra.

Strokkur, de meest actieve geiser spuit tot wel 20 meter hoog de lucht in.
Waternevel boven de Gulfoss, de gouden waterval.

Blue Lagoon

Je vindt het leuk of je vindt het niks. Voor veel mensen zijn de geothermische baden een must-do. En het ziet er ook allemaal geweldig uit. Maar het is tevens heel erg toeristisch en er zit een flink prijskaartje aan.

Vanaf Reykjavík is het 45 minuten rijden met de auto. De Blue Lagoon ligt vlakbij de luchthaven Kevlavík. Reken op zeker 3 uur voor een bezoek.

Boek je tickets van tevoren op de Blue Lagoon website.

Wietse zwemt met zwemvleugels in het water van de Blue Lagoon.

Heb je meer tijd in IJsland en zoek je een iets minder toeristische plek? Ga dan naar de Nature Baths in Myvatn!

Snaefellsnes Schiereiland

IJsland in het klein, zo staat het Snaefellsnes Schiereiland bekend. Je hebt hier alles: zwarte stranden, lavavelden, een gletsjer, bergen, watervallen, een vulkaan en kraters. Maak een wandeling bij Arnarstappig en probeer de stenen van Dritvík op te tillen.

Je kunt in ongeveer 3 uur het schiereiland rondrijden, maar je bent een hele dag zoek om alles op deze route te zien.

De mooiste kustlijn van het Snaefellsnes schiereiland is te vinden tussen Hellnar en Arnarstapi.
De mooiste kustlijn van het Snaefellsnes schiereiland is te vinden tussen Hellnar en Arnarstapi.
De hijsstenen van Dritvik Djúpalonssandur
De hijsstenen van Dritvik Djúpalonssandur

Wil je precies weten wat je allemaal kunt zien en doen op het Snaefellsnes Schiereiland? Bekijk dan even hier ons artikel wat we daarover geschreven hebben.

De Zuidkust van IJsland

Ook de zuidkust van IJsland heeft veel moois. Wat dacht je van de watervallen Skógafoss, Svartifoss en Seljalandsfoss? Of de zwarte stranden van Reynisfjara? Het schattige dorpje Vík en de papegaaiduikers.

Ook dit is een dag waar je 5 uur in je auto doorbrengt. Maar al deze bezienswaardigheden liggen aan de Ringweg 1, dus je verspilt weinig tijd om naar elke bezienswaardigheid toe te rijden. Dit maakt het een van de beste dagtrips vanaf Reykjavík.

Het zwarte strand van Vík
60% van de wereldwijde populatie van Papegaaiduikers vindt je in IJsland.
Marije en Wietse poseren op de basaltzuilen van Vík.
Skógafoss stort donderend naar beneden.
Skógafoss

Landmannalaugar

Landmannalaugar is wat ons betreft absoluut het mooiste deel van IJsland en eigenlijk heb je aan een dagtrip te kort om hier van te genieten. Maar als je slechts kort in IJsland bent, is het wel de moeite waard om er heen te gaan.

Landmannalaugar ligt in het hart van IJsland en is slechts een aantal maanden (juni-september) per jaar open voor bezoekers. De andere maanden kun je er door de sneeuw gewoon niet komen. Je hebt een 4WD nodig om hier te komen of je kunt meegaan op een georganiseerde tour. Het kost je ruim 3 uur om hierheen te rijden, maar je gaat hier echt geen spijt van krijgen. Het landschap is schitterend.

Dit is HET wandelgebied van IJsland. Je kunt hier kiezen uit verschillende wandelingen van eenvoudig tot inspannend. Als je de kans hebt om dit gebied te bezoeken, dan zouden wij dat zeker doen.

Arjan, Marije en Wietse zwemmen in de warmwaterbronnen in het schitterende landschap van Landmannalaugar, IJsland
De meerdaagse trektocht Laugavegur loopt door Landmannalaugar.
Om de rivierdoorsteek naar de camping Landmannalaugar te maken heb je een 4WD nodig, zoals deze bus.

Meer artikelen over IJsland:

Misschien ook leuk voor jou:

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    error: Content is protected !!