De 7 mooiste watervallen van IJsland

De 7 mooiste watervallen van IJsland

Als er één ding is waar het van wemelt in IJsland, dan zijn het wel watervallen. Krachtige watervallen, grote watervallen, schilderachtige watervallen: IJsland heeft het. Speciaal voor jou onze top 7 van de mooiste watervallen van IJsland.

7 Godafoss

De Godafoss ligt in de rivier de Skjalfandafljót.

De Godafoss (godenwaterval) is een waterval in de rivier Skjalfandafljót. De waterval ligt in het noorden van IJsland aan het begin van de Sprengisandur. Je kunt vrij gemakkelijk bij deze waterval komen. Toch vonden wij ‘m van de zeven watervallen die minst bijzondere.

6 Gullfoss

Waternevel boven de Gulfoss, de gouden waterval.

Gullfoss (gouden waterval) is een waterval in de Hvitá (witte rivier) in Zuid-IJsland. De waterval ligt een kleine 10 km ten oosten van Geysir en behoort tot de Gouden Cirkel. De waterval stort in een kloof en dat neerstortende water zorgt meestal voor een grote hoeveelheid stuifwater. Als de zon erop schijnt, dan zorgt dit voor prachtige regenbogen.

5 Ófaerufoss

Marije op de rotsen voor de Ófaerufoss in de Eldgja-kloof.

Ófaerufoss ligt in de Eldgjá-kloof in het westelijke gedeelte van het Vatnajökull Nationaal Park. Het is even een stukje lopen, maar daar krijg je een schilderachtige waterval voor terug. Je verwacht elk moment dat de elfjes tevoorschijn komen. Bij ons krijgt ‘ie plek 5.

4 Skógafoss

Skógafoss stort donderend naar beneden.

Een van de krachtigste watervallen van IJsland is de Skógafoss. Hij bevindt zich in het zuiden van IJsland. Hij is 25 meter breed en 60 meter hoog. We hebben geprobeerd om vlakbij te komen, maar dat is ons niet gelukt. Het water komt met donderend geraas naar beneden.

3 Seljalandsfoss

Seljalandfoss van een afstandje zodat je de waterval in zijn geheel ziet.

Bij een bezoek aan IJsland mag de Seljalandsfoss absoluut niet ontbreken. De waterval ligt vlakbij de Ringweg 1. Helemaal leuk wordt het als je gaat kamperen op de camping Hamragardar naast de waterval. Een aanrader. Extra bijzonder detail: je kunt achter deze waterval doorlopen!

Een regenboog vanaf de achterkant van Seljalandfoss.

2 Selfoss

In volume de grootste waterval van heel Europa: Dettifoss.

Een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland is Selfoss. Deze waterval tussen de basaltkolommen is 13 meter hoog en 100 meter breed. Een bezoekje aan deze waterval kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan de waterval Dettifoss. Tevens de eerste waterval die wij zagen en het scheelde maar heel weinig met de nummer 1 van deze top 7 van mooiste watervallen van IJsland.

1 Svartifoss

Omgeven door zwarte basaltkolommen stroomt de Svartifoss

In Nationaal Park Skaftafell bevindt zich Svartifoss (de zwarte waterval). De waterval wordt omgeven door zwarte basaltkolommen. Deze zijn ontstaan doordat lava zeer langzaam afkoelde waardoor het gesmolten gesteente kon kristalliseren. Het is een stukje lopen, maar je komt uit op een prachtige plek midden in de natuur. Voor ons de belangrijkste reden om hem op nummer 1 te plaatsen.

Dit waren de 7 mooiste watervallen van IJsland. Hebben we er nog een paar gemist? Of vindt jij een andere waterval de nummer 1? Laat het ons weten!

Kaartje

Wil je weten waar je deze watervallen kunt vinden? Kijk dan even op het kaartje hieronder.

Hoe werkt dit kaartje? Klik op een icoontje voor meer informatie. Als je de kaart hebt geopend in My Maps (dat doe je door rechts bovenin op het vierkantje te klikken) kun je op het sterretje klikken om de kaart toe te voegen aan je eigen account. Om de kaart op je telefoon of computer te bekijken klik je op de menu-knop, ga naar “Mijn plaatsen” en dan naar “Kaarten”.

Wil je meer weten over onze rondreis door IJsland, kijk dan even hier:

Meer Scandinavië?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    error: Content is protected !!