Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Logo van Astrid Lindgrens Värld

In het park Astrid Lindgrens Värld komen de verhalen van Astrid Lindgren tot leven. In dit park draait het niet om grote, spectaculaire attracties met veel licht en geluid. Hier draait alles om de fantasie van kinderen.

Het park

Het park is verdeeld in 7 gebieden waar de verhalen van Astrid Lindgren een hoofdrol hebben: Ronja de Roversdochter, Rasmus en de landloper, Pippi Langkous, de Gebroeders Leeuwenhart, Madicken, Emil van de Hazelhoeve en Karlsson op het dak. Het is wel prettig om de boeken (of in ieder geval een paar ervan) gelezen te hebben bij een bezoek. De verschillende gebieden voeren ook een voorstelling op met een (gedeelte) van hun verhaal. Dit alles in het Zweeds.

Drukte bij Villa Kakelbont. Vlak na een voorstelling. Veel mensen en het balkon van Villa Kakelbont puilt uit. Het is duidelijk de populairste attractie in Astrid Lindgrens Värld.
Het is druk bij Villa Kakelbont vlak na een voorstelling.

We hebben zelf de voorstelling van Ronja bezocht en die konden wij prima begrijpen. Als je naar de voorstelling van Pippi wilt, ga dan op tijd, want dit is een van de hoofdattracties van het park.

Wat is er te doen?

Verwacht geen gewone speeltoestellen. Speel in plaats daarvan in de 3 huisjes van Bolderburen. Of voel je gigantisch groot in het Kleine, Kleine Dorp.

Marije zit op haar hurken in de deuropening van het Stadshotel. Dit past net aan. Dit bouwwerk maakt deel uit van het Kleine, Kleine Dorp in Astrid Lindgrens Värld
Arjan loopt door het Kleine, Kleine Dorp en komt met zijn hoofd tot de dakgoot.

Ga spelen in het woud van Mattis (van Ronja de Roversdochter). Of wat te denken van het pad met allerlei obstakels waar je de grond niet mag raken?

In de Kabaalstraat van Lotta kun je naar het postkantoor of naar het politiebureau. Naar het restaurant of er gewoon doorheen lopen naar het volgende gedeelte in het park.
Wietse zit in aan tafel met een antieke typmachine en typt een tekst uit. Dit alles gebuert in een ouderwets kantoor met grote archiefkasten , hoge ramen met gele gordijnen.

Ook de Kabaalstraat van Lotta is erg leuk. Maar het aller, allerleukst vonden wij het huis waar alles enorm groot is. Je komt binnen via een muizenhol en kunt klimmen op het meubilair zoals een muis zou doen. Hier kunnen kinderen uitvinden hoe het is om zo klein als een elfje te zijn.

Marije zit op een plank naast levensgrote boeken. Wietse zit daaronder in een open kastje, net onder een laatje.
Wietse staat op een stoel aan een grote tafel. De stoelpoot is ongeveer net zo groot als hijzelf. Marije zit aan tafel. Haar hoofd komt maar net boven de tafel uit. Aan weerskanten van de tafel zijn gigantische ramen. Tussen de ramen hangt een waslijn met daaraan een pannenlap met enorme wasknijper en een theedoek, ter grote van een tafellaken.
Marije en Wietse spelen in Astrid Lindgrens Värld. Ze staan op een grote terrastafel (ze lijken zo klein als elfjes) en trekken gekke bekken. Bij de tafel hoort een bankje en twee terrasstoelen. Dit alles staat voor een gigantisch huis, Falunrot geschilderd.
Je ziet pas goed hoe groot alles is, als je er zelf op de foto gaat.

Slapen?

Als je optimaal van het park wilt genieten kun je er blijven slapen. Je kunt kiezen voor een hotel in de buurt maar wij sliepen in een kleine vakantiewoning. Een mini Villa Kakelbont. De auto kun je kwijt op de parkeerplaats op het terrein. Wij hebben er twee nachten tot volle tevredenheid doorgebracht. De huisjes liggen op slechts 250 meter van Astrid Lindgrens Värld.

Gekleurde huisjes met een kleine veranda.

Leeftijd

Astrid Lindgrens Värld is het leukst met kinderen tot en met een jaar of tien. Of je moet een echte liefhebber van de boeken van Astrid Lindgren zijn.

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website: http://astridlindgrensvarld.se/en

Kijk ook even voor onze reisroute door Zuid- en Midden-Zweden

Voor de leukste tips in Stockholm:

Meer Scandinavië?

Ben jij ook in Astrid Lindgrens Värld geweest? Wat vond je ervan? Of wil je het park graag bezoeken?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!