Palmestranden, een tropisch strand in Denemarken

Palmestranden, een tropisch strand in Denemarken

Wil je graag eens naar een tropisch strand, maar niet te ver reizen? Dat kan! Palmestranden in Denemarken wordt voor een paar maanden per jaar omgetoverd tot een tropisch strand.

Hoe is Palmestranden ontstaan?

In 2004 bedachten twee medewerkers van de Plantsoenendienst van Frederikshavn (waar Palmestranden toe behoort) dat het wel een ludiek idee was om het plaatselijke strand om te toveren tot een tropisch zandstrand. Er was in de gemeente al ervaring met verzorgen van exotische planten, dus waarom niet?

Palmtakken

In eerste instantie liep de gemeente niet echt warm voor dit idee, totdat men merkte dat toeristen er wel erg enthousiast over waren. Het is inmiddels een populaire plek geworden voor strand- en vakantiegangers.

Palmestranden, een tropisch strand in Denemarken.

Wanneer kun je Palmestranden bezoeken?

Van mei tot en met september is Palmestranden in Denemarken omgetoverd tot een tropisch strand. Daarvoor en daarna is het te koud voor de meer dan 100 palmen. In de koudere tijden verblijven deze in een speciaal voor hun gebouwde kas.

Wat is er te doen?

Je waant je op een tropisch eiland, maar je bent “gewoon” in Denemarken. De plek is bijzonder leuk om foto’s te maken. Bij ons was de zon veel weg, maar als de zon flink schijnt is het een heerlijke plek.

Onder de palmboom op het strand in Denemarken.

De plek is bijzonder geschikt met kinderen. Er is op een deel van het strand een strandwacht aanwezig en het stand loopt heel langzaam af in de zee. Jonge kinderen kunnen hier dus leuk spelen. Ook fijn is dat er vlak bij de parkeerplaats openbare toiletten zijn. Wij maakten hier gebruik van en vonden ze schoon.

In de omgeving zijn BBQ plekken en iets van het strand af is een restaurantje waar je ijsjes en snacks kunt kopen.

Al met al een onverwacht leuke plek.

Palmbomen op het strand in Denemarken.
En met mooier weer ziet het er meteen nog aantrekkelijker uit!
Foto by: Wilfried Wende via Pixabay.

Waar vind je Palmestranden?

Palmestranden is een klein strand bij de havenstad Frederikshavn in Jutland Denemarken.

Hoe werkt dit kaartje? Klik op een icoontje voor meer informatie. Als je de kaart hebt geopend in My Maps (dat doe je door rechts bovenin op het vierkantje te klikken) kun je op het sterretje klikken om de kaart toe te voegen aan je eigen account. Om de kaart op je telefoon of computer te bekijken klik je op de menu-knop, ga naar “Mijn plaatsen” en dan naar “Kaarten”.

Parkeren

Er is een ruime parkeerplaats voor de auto.

Adres: Nordre Strandvej, Frederikshavn.

De weg vanaf de parkeerplaats naar Palmestranden.
De weg vanaf de parkeerplaats naar Palmestranden.

Ben je met de camper dan kun je hier gratis kamperen. Er zijn zo goed als geen voorzieningen, maar die heb je met de camper niet nodig. Meer informatie hierover vind je hier.

Meer Denemarken:

In Denemarken bezoek je natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen met de Kleine Zeemeermin en het gezellige Nyhavn. Ook mag tijdens een bezoek aan Denemarken Legoland & het Lego House niet ontbreken. Maar wist je ook dat je geweldig kunt surfen in Jutland? Of dat er langs de kust nog honderden Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen? En vergeet het historische Roskilde niet tijdens je reis even aan te doen.

Wil je meer informatie over dit strand of heb je nog opmerkingen? Vul dan het formulier hieronder in.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!