Een perfecte dag in Wenen

Een perfecte dag in Wenen

Na ons bezoek aan Praag, tijdens onze Interrailreis, pakten we de trein naar Wenen. We waren 1 perfecte dag in Wenen voor we doorreisden naar Boedapest. In een dag kun je meer doen dan je denkt.

Overzicht

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en staat vooral bekend om zijn klassieke muziek en opera. Mede doordat vele beroemde componisten als Mozart, Haydn, Beethoven en Strauss in Wenen hebben gewoond. Maar Wenen is veel meer dan klassieke muziek.

Hoe werkt dit kaartje? Klik op een icoontje voor meer informatie. Als je de kaart hebt geopend in My Maps (dat doe je door rechts bovenin op het vierkantje te klikken) kun je op het sterretje klikken om de kaart toe te voegen aan je eigen account. Om de kaart op je telefoon of computer te bekijken klik je op de menu-knop, ga naar “Mijn plaatsen” en dan naar “Kaarten”.

Een perfecte dag in Wenen

Begin je dag met een paar korte bezoekjes, ga ‘s middags naar Schloss Schönbrunn/dierentuin en eindig ‘s avonds op de Prater in het Wiener Riesenrad.

Stephansdom

Het symbool van Wenen is de Stephansdom. De zuidelijke toren van deze kerk ‘torent’ boven de stad uit. Hij is maar liefst 136,7 meter hoog. Mocht je hier zin in hebben, je kunt de toren beklimmen.

De kerk is te bezoeken op werkdagen van 6 uur tot 22 uur. Regelmatig worden er concerten gehouden. Kijk op de website http://www.stephanskirche.at voor meer informatie.

De voorkant van de Stephansdom in Wenen.

Hofburg

Oostenrijk werd bijna 6 eeuwen geregeerd door de Habsburgers. Van de 13e eeuw tot 1918 was de Hofburg de residentie van de Habsburgse heersers en het koninkrijk.

De Hofburg is te bezichtigen, kijk voor kaarten op http://www.hofburg-wien.at

De Hofburg, jarenlang de residentie van de Habsburgers.
De Hofburg, jarenlang de residentie van de Habsburgers.
Detail van de beeldhouwwerken van de Hofburg.

Spaanse Rijschool

Ook de Spaanse Rijschool is gevestigd in de Hofburg. De Spaanse Rijschool is een van de oudste rijscholen voor paarden ter wereld. Tevens is het het enige instituut ter wereld waar de klassieke dressuur uit de renaissance bewaard is gebleven en nog steeds wordt onderwezen aan de ruiters van nu. En dit alles op Lipizzaner paarden.

Het is mogelijk om de Spaanse Rijschool te bezoeken en eventueel een ochtendtraining bij te wonen.

https://www.getyourguide.nldiscovery/s?q=spaanse%r20rijschool&searchSource=2&utm_force=0

Sachertorte

Onmisbaar in Wenen: de Sachertorte. Chocoladecake met abrikozenmarmelade en een dikke laag chocoladeglazuur.

Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen. De taart bestaat uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. In Wenen barst het van de koffiehuizen. Bij een perfecte dag in Wenen hoort een bezoek aan een koffiehuis met een punt Sachertorte. Zoek er een met mooi uitzicht. Zelf zaten we op een terras met uitzicht op de Hofburg.

Schloss Schönbrunn

Wietse zet Slakkie op de foto voor Schloss Schönbrunn.
Wietse zet Slakkie op de foto voor Schloss Schönbrunn.

Zelden spreekt een paleis zo tot de verbeelding als dat van keizerin Sissi: Schloss Schönbrunn. Het paleis was de zomerresidentie van de Habsburgers. Je kunt het bezoeken met een rondleiding. Om een lange rij of een teleurstelling te voorkomen, boek je jouw tickets van tevoren via de website https://www.schoenbrunn.at/en/

De nabijgelegen dierentuin is misschien met kinderen leuker om te bezoeken. Je komt langs het paleis naar de dierentuin, dus je kunt Schloss Schönbrunn daarvoor even van buiten bewonderen. Wij hebben ook alleen even een foto gemaakt en zijn doorgelopen naar de dierentuin. Trek voor zowel Schloss Schönbrunn als de dierentuin een middag uit.

Wiener Prater

Zicht op de Prater vanuit het reuzenrad.
Zicht op de Prater vanuit het reuzenrad.

Tijdens een perfecte dag in Wenen mag een bezoekje aan het Wiener Prater niet ontbreken. In Kopenhagen heb je Tivoli en in Wenen heb je de Prater. Het Praterpark ligt in het centrum van Wenen en bestaat uit diverse kermisattracties. Je betaalt voor het park geen entree, de attracties dienen afzonderlijk betaalt te worden. De Prater is ‘s avonds in het donker op zijn mooist. Bewaar dit dus voor het laatst.

Hoogtepunt van de Prater is het Wiener Riesenrad. Geniet op 67 meter hoogte van het uitzicht over de stad.

Voor meer informatie: http://www.wiener-prater.at en http://www.wienerriesenrad.com.

Het Wiener Riesenrad 's avonds in het donker. Het hoogtepunt van een perfecte dag in Wenen.
De cabines van het reuzenrad hebben even nummers, het ongeluksgetal 13 zit er dus niet bij.
De cabines van het reuzenrad hebben even nummers, het ongeluksgetal 13 zit er dus niet bij.
De as van het Wiener Riesenrad wordt mooi verlicht in het donker.
De as van het Wiener Riesenrad is gigantisch.

Verblijf

Wij verbleven in Hostel Ruthensteiner ( https://www.hostelruthensteiner.com ). In dit hostel komen mensen van allerlei leeftijden van over de hele wereld. Wij verbleven hier in een 4-persoonskamer en kookten in de gezamenlijke keuken. Ook maakten we gebruik van de wasmachine. Dit hostel is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. Er heerst een prettige sfeer en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Wil je meer weten over het reizen met Interrail? Kijk dan hier

Hoe werkt Interrail?

https://www.wijreizengraag.nl/reistips/europa-hoe-werkt-interrail/ .

De route van onze Interrailreis

Of voor onze route https://www.wijreizengraag.nl/reistips/de-route-van-onze-interrailreis/

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!