Een dagje naar Limoges

Een dagje naar Limoges

Limoges is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je Frankrijk bezoekt, toch is deze stad écht een bezoekje waard. Ga lekker een dagje naar Limoges en geniet van wat deze stad je te bieden heeft.

Hoe kom je in Limoges?

De regio Limousin is niet heel bekend bij Nederlanders. Hoofdstad Limoges is een mooie stad gelegen in het Centraal Massief. De A20 loopt er dwars doorheen. Vanaf de richting Parijs kun je het beste rijden via Orléans en Vierzon (A10, A19 en A71). In Limoges is het veelal betaalt parkeren, dus zorg dat je niet vergeet te betalen bij de automaat!

de hippe Slagerswijk

Quartier de la Boucherie is van oorsprong de Slagerswijk van Limoges. Eeuwenlang woonden en werkten hier de slagers van de stad. De straten van deze wijk lopen bewust schuin naar beneden, zodat het bloed makkelijk weg kon stromen. Nu zitten er nog steeds wel enkele slagers waar je het lekkerste vlees van Limousine koeien kunt halen, maar ook andere hippe winkels en restaurants vind je hier.

De ingang van het Slagerskwartier in Limoges
het Quartier de la Boucherie in Limoges is de wijk waar vroeger de slagers woonden en werkten.
In het Slagerskwartier lijken de huizen zo uit de Middeleeuwen te komen.

Porselein

In 1768 werd hier porseleinaarde ontdekt en vanaf dat moment staat Limoges bekend om zijn porselein. Hier zit dan ook het Musée National Adrien Dubouche. Dit museum bevat de grootste collectie Limoges porselein ter wereld.

Adres: 8 bis place Winston Churchill

Limoges staat bekend om zijn porselein.
Foto van Annabel P via Pixabay.

Aquarium in de Catacombes

Een van de grootste attracties van Limoges is het aquarium. Ga je een dagje naar Limoges, ga dan zeker ook even naar het aquarium. Alleen al de plek van het aquarium is bijzonder; het is gelegen in een voormalig ondergronds waterreservoir van de stad Limoges. Je kunt hier meer dan 300 soorten van over de hele wereld bewonderen. De opzet is echt heel leuk. Op dit moment (juni 2021) moet je van te voren reserveren via de website.

Adres: 2 boulevard Gambetta

Het Aquarium van Limoges bevindt zich in een voormalig ondergronds waterreservoir van de stad.
In het Aquarium van Limoges kun je 300 soorten van over de hele wereld ontdekken.
Kwallen in het Aquarium van Limoges.

De burgers van Frères Tuck

Eet de lekkerste burgers ever bij Frères Tuck tijdens je dagje naar Limoges. Het restaurant is simpel en de menukaart ook, maar oh, wat zijn ze lekker! Hier kun je de kaart alvast bekijken. De vegetarische Le végé des bois is een aanrader voor wie geen vlees eet.

Adres: 19 rue Haute-Vienne

Frères Tuck voor de lekkerste burgers van Limoges en de rest van de wereld.

Kaartje

Hoe werkt dit kaartje? Klik op een icoontje voor meer informatie. Als je de kaart hebt geopend in My Maps (dat doe je door rechts bovenin op het vierkantje te klikken) kun je op het sterretje klikken om de kaart toe te voegen aan je eigen account. Om de kaart op je telefoon of computer te bekijken klik je op de menu-knop, ga naar “Mijn plaatsen” en dan naar “Kaarten”.

Zo zie je maar weer dat je je ook prima kunt vermaken in een wat kleinere stad. Heb jij nog meer tips voor Limoges? Laat het ons weten!

Ook nog een stedentrip naar Parijs maken?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!