Leuke dingen doen in Praag

Leuke dingen doen in Praag

Op bijna elke Bucketlist is een bezoek aan Praag te vinden. En dat is geen wonder, want het is een prachtige stad. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen in Praag. In deze post hebben wij een selectie voor jullie gemaakt. Dus lees snel verder!

De Karelsburg (Karlův Most)

De Karelsbrug is uitgegroeid tot HET symbool van de stad Praag.

De Karelsbrug is uitgegroeid tot het symbool van de stad Praag. Hierdoor is het op deze brug meestal een drukte van belang met hordes toeristen uit binnen- en buitenland. En dat weten de ondernemers ook, want het barst er van de kraampjes en muzikanten. Je moet van deze drukte houden. Maar er is een alternatief. Even verderop is er nog een brug over de Moldau: de Manesŭv Most. Bijkomend voordeel is dat je zo de mooiste foto’s van de Karelsbrug maakt ;-).

Petřin Heuvel

De lachspiegels bij de Petřín Heuvel vinden wij zeer geslaagd.

Bovenaan de Petřin Heuvel is een uitkijktoren, die trouwens wel wat weg heeft van de Eiffeltoren, en een spiegeldoolhof. Het spiegeldoolhof is niet heel erg groot, maar wel erg leuk om met kinderen te doen. Vooral de lachspiegels aan het einde vonden wij zeer geslaagd. Je kunt lopend de Petřin Heuvel beklimmen of je neemt de funiculaire. De funiculaire valt binnen je openbaar vervoerskaart van Praag.

Staromĕtské Námĕsti

Het Oude Stadsplein van Praag moet je gezien hebben als je naar Praag gaat.

Het Oude Stadsplein van Praag moet je gezien hebben als je naar Praag gaat. Hier staan prachtige pastelkleurige gebouwen. De Tourist Information zit op dit plein en vele restaurants, winkels en musea.

de Astronomische Klok

de Astronomische Klok in Praag
Foto van Nici Keil via Pixabay

Op dit plein bevindt zich ook de Astronomische Klok. Een van de leukste dingen die je kunt doen in Praag. Helaas hadden wij in 2018 de pech dat ‘ie in restauratie was. Maar inmiddels is de restauratie voltooid en kan iedereen weer genieten van dit bijzondere uurwerk.

Joodse wijk, Josefov

De Joodse begraafplaats in Praag is een van de dingen die wij niet bezocht hebben, maar ga er gerust een kijkje nemen.

De Joodse wijk heeft de Tweede Wereldoorlog buitengewoon goed doorstaan. Hitler wilde deze wijk in tact houden om hier een museum van het uitgestorven ras te maken…

Het is bijzonder om door deze wijk te wandelen. In deze wijk kun je de diverse synagogen en de Joodse Begraafplaats bezoeken. Voor 420 Tsjechische Kronen (dat is ongeveer 15,50 euro) heb je een ticket waarmee je de Maisel Synagoge, de Roze synagoge, de Joodse Begraafplaats, de Klausen synagoge, de Ceremonie Hal én de oude- en nieuwe synagoge kunt bezoeken. Voor sommige kun je ook een apart ticket kopen, dan ben je 100 Tsjechische Kronen kwijt, maar de meeste kun je allen bezoeken met een combi ticket .

Marije en Wietse (toen 11 en 9) hadden absoluut geen zin om dit te gaan bezoeken en dat maakten ze ons heel duidelijk. Voor alleen de Spaanse synagoge en de Joodse Begraafplaats (waar ook nog een rij stond) vonden we dit een beetje duur. Maar als jij wel zin hebt of hier speciaal voor komt, zouden we zeker gaan kijken. Als we nogmaals naar Praag gaan, staat dit zeker op onze lijst.

Wallenstein Garden

De barokke tuin hoort bij het Wallenstein paleis.

Ook een van de leuke dingen om te doen in Praag is de Wallenstein Garden. De barokke tuin hoort bij het Wallenstein paleies waar het Tsjechische Parlement zetelt. De tuin is vrij te bezoeken en open van 7:30 – 19:00 uur (juni – september) of van 7:30-18:00 uur (april, mei en oktober). Bereidt je wel voor op de diverse tourgroups die hier met een reisleider rondlopen.

Als je de Wallenstein Garden bezoekt, bereidt je dan voor op de diverse tourgroups die met hun reisleider deze tuin ook bezoeken.
Diverse stadstours hebben de Wallenstein Garden in hun programma…

Kaartje

Hoe werkt dit kaartje? Klik op een icoontje voor meer informatie. Als je de kaart hebt geopend in My Maps (dat doe je door rechts bovenin op het vierkantje te klikken) kun je op het sterretje klikken om de kaart toe te voegen aan je eigen account. Om de kaart op je telefoon of computer te bekijken klik je op de menu-knop, ga naar “Mijn plaatsen” en dan naar “Kaarten”.

Natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen in Praag doen. Wij hebben enkel uitgefilterd wat wij, Marije en Wietse het leukst vonden om te doen.

Wat vond jij leuk in Praag?

Wij bezochten Praag tijdens onze Interrailreis. Voor meer informatie over onze route:

En wil je meer weten over het reizen met Interrail:

Meer stedentrips?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!