10 x inspirerende reisboeken

10 x inspirerende reisboeken

Nu Covid-19 overal op ter wereld verwoestend aanwezig is, wordt het reizen ons wel lastig gemaakt. Nu kunnen we chagrijnig op de bank gaan zitten en wensen dat we ergens anders zijn. Maar we kunnen ook een boek pakken en toekomstplannen maken. En ondertussen sparen we lekker door voor die droomreis. Daarom 10 x inspirerende reisboeken om te kopen voor jezelf of te krijgen van Sinterklaas of voor onder de kerstboom.

10 Beroemde Reizen, Lonely Planet

Boek Beroemde Reizen van Lonely Planet

Van Route 66 tot de Oriënt Exress, je vindt ze allemaal in Beroemde Reizen van Lonely Planet. Altijd al in de voetsporen willen treden van Marco Polo? Dan is dit boek wat voor jou!

9 Switzerland, Anthony Lamber

Boek Switzerland, a guide to exploring the country by public transport. Geschreven door Anthony Lambert.

Anthony Lambert helpt je bij jouw reis door Zwitserland te plannen met het openbaar vervoer. Zwitserland heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. Onze droom is om ooit met de trein door Zwitserland te reizen. Dit boek gaat ons daar bij helpen. Bradt Guides vinden wij een van de betere reisgidsen. Helaas is het boek wel in het Engels.

8 Bucketlist Stedentrips, Marloes de Hooge

Boek Bucketlist Stedentrips van Marloes de Hooge

Maak je liever een stedentrip? Dan is het boek Bucketlist Stedentrips van Marloes de Hooge wat voor jou. De founder van de website https://www.travelvalley.nl beschrijft in dit boek 25 steden waar je volgens haar geweest moet zijn.

7 Capitool Familiegids Parijs

Boek Capitool Familiegids Parijs

Een enorme hulp als je met kinderen naar Parijs gaat is de Capitool Familiegids Parijs. De stad is opgedeeld in een aantal gebieden. Per gebied staan de activiteiten die er te doen zijn en wat er voor kinderen leuk is beschreven. Tevens worden er kindvriendelijke restaurants vermeld. Wij hebben dit boek gebruikt tijdens onze stedentrip naar Parijs.

6 Reis om de wereld in 80 dagen, Michael Palin

Boek Reis om de wereld in 80 dagen door Michael Palin

Als Michael Palin (oud Monthy Python lid) door de BBC gevraagd wordt of hij de reis uit het beroemde boek wil overdoen, hoeft hij niet lang na te denken. Op humoristische wijze beschrijft hij zijn avonturen in navolging van Phileas Fogg. De serie zelf is ook een aanrader. Hij kreeg de smaak te pakken en maakte daarna voor diezelfde BBC nog meer reizen (en boeken naar aanleiding van die reizen).

5 Take a Break, Sara van Geloven

Boek Take a Break van Sara van Geloven

Sara van Geloven heeft een praktisch boek geschreven voor iedereen die er een poosje tussenuit wil. Van een sabbatical van een jaar tot een vakantie van twee weken. Ze helpt je met een spaarplan opstellen en het kiezen van de juiste bestemming. Waar wacht je nog op? Plan die wereldreis! Zodra je weer veilig kunt reizen ben jij er klaar voor!

4 Backpack Bestemmingen, Roëll de Ram

Boek Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram

Roëll de Ram is blogger en oprichter van de website https://www.wearetravellers.nl . Vanuit haar ervaring als backpacker schreef ze dit boek met de leukste backpack bestemmingen voor ieder budget. De bestemmingen liggen verspreid over de hele wereld, dus er is voor ieder wat wils.

3 Reisfotografie, Laura Vink

Boek Reisfotografie van Laura Vink

En dan zijn we in de top 3 beland van onze 10 x inspirerende reisboeken. Nu is de tijd om je te verdiepen in het maken van mooie(re) reisfoto’s. Wie wil er niet bij thuiskomst pronken met prachtige vakantiefoto’s? Laura Vink van https://vinkacademy.nl legt in jip-en-janneke-taal uit hoe zij de mooiste reisfoto’s maakt. Ze geeft in dit boek heel veel voorbeelden van heel veel onderwerpen. Een favoriet hier in huis. En hij is ook als e-book te koop, dan hoef je dit dikke boek niet mee te zeulen op vakantie!

2 Expeditie Achtertuin, Bas van Oort & Dirk Wijnand de Jong

Boek Expeditie Achtertuin van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

Nu we bijna nergens heen kunnen, lijkt ons eigen Nederland helemaal zo gek nog niet. Dat ons land prachtig is bewijzen de foto’s van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong. In dit tweetalige boek gaan zij op ontdekkingstocht door Nederland.

1 Ultimate Travellist 1st edition, Lonely Planet

Boek Ultimate Travellist 1st edition van Lonely Planet

En bovenaan onze lijst van 10 x inspirerende reisboeken prijkt de Ultimate Travellist 1e editie van Lonely Planet. De schrijvers en redacteuren van Lonely Planet hebben een lijst van maar liefst 500 bestemmingen samengesteld. Dit zijn volgens hen DE ultieme reisbestemmingen. Inmiddels is de 2e editie net uitgekomen en die staat hier op de verlanglijst.

Door welke reisboeken raak jij geïnspireerd? Laat het ons weten!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!