8 x doen in Zeeland

8 x doen in Zeeland

Zeeland is vooral heel populair bij onze buren: Belgen en Duitsers. Toch is Zeeland een ontzettend leuke provincie om te bezoeken. We geven je graag 8 tips wat je kunt doen in Zeeland! En dat is meer dan alleen naar het strand gaan.

Doen in Zeeland

Meet en Feed met Alpaca’s

Meet & Feed met Alpaca's

Een favoriet voor alle leeftijden: een meet en feed met Alpaca’s. Toen we onze tweede vakantie naar Zeeland gingen plannen en andere dingen wilden doen dan de eerste keer, sprong deze er meteen bovenuit. Onze tieners vinden alpaca’s geweldige dieren. Dus wat is er dan leuker om een potje boerengolf te spelen midden tussen de alpaca’s en daarna een meet en feed met diezelfde dieren?

Boerengolf
Falabella Alpaca Ranch in Kerkwerve

Dit alles kun je doen bij de Falabella Ranch in Kerkweve. Er zijn hier niet alleen alpaca’s, maar ook hele kleine falabella-paardjes.

Kijk voor meer informatie even op hun website.

Middelburg

Het stadhuis aan de Markt in Middelburg. Het stadhuis is gebouwd in neo-gothische stijl en de toren steekt er boven uit.

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Middelburg is een prachtige oude stad en Middelburg heeft eigenlijk alles: geschiedenis, leuke winkels en fijne terrassen (vooral op en rond de Markt). Zelf vinden we Middelburg leuker dan Amsterdam, hoewel Middelburg geen échte grachten heeft, maar het er ook niet zwart ziet van alle toeristen.

Voor meer informatie over Middelburg lees je even ons artikel EEN DAGJE MIDDELBURG.

Zeehondentocht Oosterschelde

Zeehonden zonnend op een zandbank op de Oosterschelde, Zeeland.
Zeehondentocht Oosterschelde

Het grootste Nationale Park van Nederland is het Nationaal Park Oosterschelde. Doordat de Oosterschelde niet volledig is afgesloten is een uniek natuurgebied in tact gebleven. En hoe leuk is het om met een zeilboot hier rond te varen en zeehonden te zien? Dat kan met een Zeehondentocht over de Oosterschelde.

Zelf hebben we goede ervaringen met Meezeilen Zierikzee.

Wil je meer weten over ons Nationaal Park Oosterschelde? Kijk dan even hier.

Veere

Marije zittend op een kanon op de vesting bij Veere.

Een stadje in Zeeland wat altijd veel bezoekers trekt is Veere. En dat is meteen ook het nadeel van Veere. Het trekt zoveel bezoekers dat parkeren er een ramp is. Er is een hele grote parkeerplaats buiten het stadje, maar die staat in het hoogseizoen altijd vol. Ook moet je goed opletten waar je je fiets neerzet, zodat je ‘m tussen al die andere fietsen weer terug kunt vinden.

Verder is Veere echt een leuk stadje. Het is niet groot, je bent er vrij snel doorheen, maar wel heel leuk. Vooral de ouderwetse snoepwinkel vonden wij geweldig. Je staat er in de rij, maar dat kun je er gerust voor over hebben.

Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans

Zeeland is beroemd om zijn Deltawerken in binnen- en buitenland en je hebt Zeeland niet gezien zonder deze aan te doen. De enige manier om de Oosterscheldekering zelf te bezoeken is om een dagje naar Neeltje Jans te gaan. Neeltje Jans is een voormalig werkeiland om de Deltawerken te bouwen, maar nu een educatief centrum waar je alles te weten komt over het Nationaal Park de Oosterschelde en de Deltawerken en natuurlijk de aanleiding om die te bouwen.

Lees ons artikel IS NEELTJE JANS HET GELD WAARD? om erachter te komen of Neeltje Jans iets voor jou is.

Vlissingen

Vlissingen

Een havenstad en misschien wat ondergewaardeerd is Vlissingen. Als je op het strand van Vlissingen staat kun je de containerschepen bijna aanraken, zo dichtbij lijken ze voorbij te gaan. Als je geluk hebt, vaart net de loodsboot uit. Verder is Vlissingen leuk om te winkelen en wat te eten en heeft het een paar leuke attracties om een kijkje te gaan nemen.

De Loodsboot komt aan in de haven van Vlissingen.

Zonsondergang op het strand

Fun zonsondergangfoto Zeeland
Zonsondergang Banjaardstrand, Zeeland

De mooiste stranden vind je in Zeeland. En vooral ‘s avonds met de zonsondergang kun je je helemaal uitleven, want dan heb je het strand bijna helemaal voor jezelf. Overdag is het er druk, maar zijn er geen “Zandvoortse taferelen”. Onze favoriete stranden zijn de stranden bij Oostkapelle en het Banjaardstrand op Noord-Beveland.

Marije bij de zonsondergang, Oostkapelle.

Watersnoodmuseum

Als er een museum is dat indruk op je gaat maken, dan is het wel het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Dit museum is gevestigd in de vier laatste caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat na de Watersnoodramp van 1953. In het museum krijg je een indruk van de ramp zelf, de redding, de hulp en de wederopbouw. Er is voor kinderen een speciale tentoonstelling in het jeugdwatersnoodmuseum over Koos en Mina en leren zij hoe de strijd tegen het water nog altijd doorgaat.

Een bezoek hieraan maakt altijd indruk op je.

Voor het reserveren van kaarten en de openingstijden kijk je even op de website.

Meer Zeeland:

Als je naar Zeeland gaat moet je zeker een bezoekje brengen aan de Deltawerken. Hier lees je er alles over. Wil je meer weten over de Watersnoodramp die Zeeland in 1953 heeft getroffen dan kun je het beste hier kijken. Een week breng je zo door in Zeeland, maar vergeet vooral het grootste Nationale Park van Nederland, de Oosterschelde, niet. Tenslotte moet je nog een bezoek brengen aan Middelburg, de hoofdstad van Zeeland.

Natuurlijk is er veel meer te doen in Zeeland. Heb jij nog goede ideeën voor een volgend bezoek aan Zeeland? Vul dan het reactieformulier hieronder in.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!