6 Manieren om je reisherinneringen een plekje te geven

6 Manieren om je reisherinneringen een plekje te geven

Reisherinneringen moet je koesteren. Zoek je een idee om wat langer te genieten van die mooie reis? Wij geven je 6 manieren om je reisherinneringen een plekje te geven.

1 Het Fotoboek

Het klinkt afgezaagd, maar er is niets leuker dan een fotoboek te maken van je leukste en grappigste foto’s van je vakantie. Je kunt hier in stukjes tekst vertellen over het lekkere eten, de verkeerde afslag die er genomen werd, de bijzondere verkeersborden die je tegenkomt en met kaartjes kun je de route laten zien die je gemaakt hebt. Familie en vrienden zullen graag in jouw boek kijken. Je kunt tegenwoordig voor weinig bijna overal zo’n boek maken. Diverse bedrijven hebben regelmatig aanbiedingen, dus let daar goed op.

Fotoboek Interrail
Fotoboeken in de kast
Fotoboek Benelux

2 Bewaar je souvenirs in een leuk doosje

Wietse koopt altijd een klein souvenirtje als we in een ander land zijn. Tijdens onze Interrailreis verzamelde hij armbandjes, in IJsland waren het stenen. Hij bewaard ze in een mooie doos en een door hem beschilderd sigarenkistje. Het neemt niet veel ruimte in en bij de Action heb je prachtige dozen voor een prikkie.

Souvenirs in een geschilderd sigarenkistje
Doosje met reisherinneringen

3 Lijst je reisherinneringen in

Een andere manier om je reisherinneringen een plekje te geven is om ze in te lijsten. Bij Ikea hebben ze diepe fotolijsten. Wij printen altijd een kaartje en borduren dan de route die we gemaakt hebben. Een paar souvenirs en tickets erbij en het kan aan de muur opgehangen worden. Let wel met het kopen van souvenirs op met de diepte van de lijst. Het is vervelend als het net niet past… De lijstjes die wij gebruiken zijn Ribba.

Reisherinneringen ingelijst

4 Maak een reisverslag

Het klinkt afgezaagd, maar maak een verslag van je reis. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Met een Instax fotocamera (voorheen Polaroid) kun je terplekke foto’s maken en die erbij plakken. Er zijn op Internet heel wat creatieve voorbeelden te vinden, maar je kunt ook gewoon net als Marije en Wietse folders verzamelen en daaruit knippen en plakken.

Reisverslag Wietse
Reisverslag Marije

5 Een Scratchmap

Op een scratchmap kun je op een wereldkaart de landen wegkrassen waar je geweest bent. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, je hebt ze bijvoorbeeld ook van alleen Europa of de Verenigde Staten. Bij de laatste kun je dan de diverse staten wegkrassen die je bezocht hebt. Wietse heeft de zijne boven zijn bureau hangen, die van ons hangt in de woonkamer. Wij hebben de onze gekocht op bol.com.

Scratchmap aan de muur

6 Foto tegels voor aan de muur

Bij Pixum kun je je mooiste foto’s afdrukken op tegels. Deze kun je dan aan de muur hangen. Die van ons hangen in de gang bij de trap. Je hangt ze aan de muur met een magneetje, dus je kunt ook af en toe wisselen! Wij hebben de onze laten maken bij Pixum en zijn erg tevreden. Natuurlijk kun je ook je foto’s laten afdrukken op canvas, aluminium of hout. Het is maar net wat bij je past.

Foto tegels met vakantie herinneringen

We hopen dat je met deze 6 manieren om je reisherinneringen een plekje te geven wat inspiratie hebt gekregen om zelf aan de gang te gaan. We horen graag wat jij met jouw reisherinneringen doet.

Misschien ook interessant voor jou:

Een onderwerp wat steeds meer in de belangstelling komt is duurzaam reizen. Maar hoe reis je nou duurzaam?

Inspiratie nodig voor je volgende reis? Lees dan even ons artikel over 10 x inspirerende reisboeken en onze Bucketlist.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!