Een dagje Lille

Een dagje Lille

Ieder jaar gaan de derde klassen van de middelbare school van onze kinderen een dag naar een stad in Duitsland of Frankrijk/België om de taal beter te leren. Het hangt ervan af welke taal je in je pakket hebt naar welk land je reist. Dit jaar gingen de leerlingen met Frans in hun pakket een dagje naar Lille. Wietse had zich er van tevoren erg op verheugd. Alleen bleek er toch wel weinig tijd te zijn om alles te zien wat hij had willen zien.

Bezienswaardigheden in Lille

Lille, ook wel Rijsel genoemd, heeft een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Het Reuzenrad

Een van de leukste attracties van Lille vond Wietse het Reuzenrad. Weer of geen weer, je hebt altijd mooi zicht op de stad. Vooral in december als de hele stad in kerstsfeer is. In Frankrijk staat dit reuzenrad bekend als La Grande Roue de Lille. Dit reuzenrad is er helaas niet het hele jaar, alleen in de winter.

Reuzenrad Lille
Foto: Christel Sagniez via Pixabay.

Meer informatie over tarieven en openingstijden vindt je op de website.

Vieux Lille

Bij een dagje Lille mag je zeker de wijk Vieux Lille niet overslaan! Dit is de oude binnenstad van Lille en de gebouwen zijn hier écht prachtig. Je vindt hier de mooiste straatjes en steegjes. Pittoreske pleintjes en leuke tentjes om wat te eten en te drinken.

Oude binnenstad Lille.
detail Lamp Rijsel
Foto: diabolos via Pixabay.
Winkelstraat Lille
Makelaarskantoor in Lille.

Tip van Wietse: Als je erg van lezen houdt moet je een bezoek brengen aan Furet du Nord. Het was de grootste boekwinkel die hij ooit bezocht heeft. Er is ook een ruime Engelstalige collectie. Je kijkt je ogen uit.

Euralille

Hou je echt van shoppen? Dan ligt naast de wijk Vieux Lille de wijk Euralille. Hier vindt je ook het station. Deze wijk is een waar shoppingwalhalla. Hier bevindt je je in het meer moderne deel van Lille met hoogbouw en het grote winkelcentrum.

Kathedraal van Lille

De kathedraal Notre Dame de la Treille is niet alleen aan de buitenkant heel bijzonder. Ook van binnen is hij prachtig. Je kunt deze kathedraal gratis bezoeken. Een donatie wordt echter op prijs gesteld omdat deze kerk niet aan de staat toebehoort. Het onderhoudt valt dus volledig onder de verantwoording van het bisdom Lille.

Binnenkant Kathedraal van Rijsel
Foto: Cor Weggelaar via Pixabay.

De kerk is niet te bezoeken op zondag tijdens de heilige mis. Voor openingstijden verwijzen we je naar deze website.

Rue Coquerez, Lille
Foto: Viviane M. via Pixabay.

Wietse had slechts een paar uur om deze stad te verkennen. Veel te weinig volgens hem. Trek er minstens een hele dag voor uit. Deze stad komt dus op ons lijstje te staan. Dan kunnen we nog een dagje in Lille doorbrengen!

Passage des Arts, Rijsel

MEER FRANKRIJK

Lille was prachtig, maar kan natuurlijk niet tippen aan Parijs. Ga een weekje naar Parijs met de kinderen, je zult zien hoe leuk dat is. Het handigste vervoermiddel in Parijs is het openbaar vervoer. En als je toch naar Parijs gaat, lees dan ook even onze tips voor Disneyland Parijs. In het midden van Frankrijk vindt je de leuke stad Limoges. In ons artikel lees je hoe je daar het beste een dag kunt doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!