De Bosbergtoren beklimmen in Appelscha

De Bosbergtoren beklimmen in Appelscha

Tijdens onze reis naar Noord-Nederland verbleven we een paar dagen in Appelscha. Midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Om een mooi uitzicht over dit Nationale Park te krijgen moet je de Bosbergtoren beklimmen in Appelscha.

Een bezoek aan de Bosbergtoren in Appelscha

Gegevens over de toren

De Bosbergtoren is een uitkijktoren. Deze staat op het hoogste punt van het Friese vaste land: een 27 meter hoge stuifduin.

De Bosbergtoren bevindt zich in Appelscha en is maar liefst 33 meter hoog.

Het pad naar de Bosbergtoren loopt vanaf het restaurant met een trap omhoog. Aan de achterkant is een slingerend pad voor mindervaliden.
De Bosbergtoren in Appelscha

Toegang

Tickets voor de Bosbergtoren kosten 2 euro per persoon. Kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen.

Let op! Alleen contactloos betalen bij de Bosbergtoren zelf. Je kunt ook van tevoren je ticket kopen via http://www.debosbergtoren.nl

Mindervaliden

De toren is bereikbaar via een licht stijgend, betonnen wandelpad. De toren zelf beschikt over een lift.

Let op! Mindervaliden kunnen voor de mindervalidendeur alleen een ticket kopen via de website, niet ter plaatse bij de Bosbergtoren.

Let op! Het wandelpad naar de toren toe (zonder de trap) is nog wel een stukje van de parkeerplaats af. Vergis je daar niet in! (zie kaartje).

Plattegrond van de omgeving van de Bosbergtoren.

Waar bevindt zich de Bosbergtoren?

Adres: Bosberg 2a in Appelscha

Tegenover de Bosbergtoren is een parkeerplaats waar je goed kunt parkeren. Voor de Bosbergtoren bevindt zich Restaurant Eetcafé De Bosberg. Je loopt hier langs als je de trap naar de toren toe neemt.

Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur.

Corona-maatregelen

Ook bij het beklimmen van de Bosbergtoren in Appelscha ontkom je niet aan de corona-maatregelen. Voor iedereen, mindervaliden uitgezonderd, geldt dat je naar boven gaat met de lift. En je daalt de toren af via de trap. Overal dien je anderhalve meter afstand te houden van personen buiten jouw huishouden.

De Bosbergtoren beklimmen in Appelscha

Zoals eerder gezegd ga je (op dit moment) met de lift naar boven. Je hoeft dus niet echt te klimmen. Je staat dan dus ook meteen bovenop de toren.

Op de diverse verdiepingen van de toren zijn er plateaus die uit de toren steken. Hier kun je buiten de toren staan. Bovenop de toren zijn er plateaus met glazen vloeren. Durf jij daar op te staan?

Normaalgesproken zouden wij de trap nemen en dan eerst het uitzicht vanaf de lagere plateaus bekijken. Maar nu doe je dat dus andersom.

Er zijn diverse uitkijkplateaus die buiten de toren steken.
Durf jij bij de Bosbergtoren op zo'n uitkijkplateau met doorzichtige vloer te staan?
Durf jij?
Vanaf de Bosbergtoren heb je uitzicht over het NP Drents-Friese Wold.

Wat vonden wij ervan?

Wij bezochten de Bosbergtoren ‘s avonds om een uur of zeven. Zo hoopten we de drukte te ontlopen en dat lukte prima.

Wietse vond het heel spannend om boven op de toren op de glazen platen te staan. Je krijgt echt een raar gevoel in je buik! Marije en Arjan hadden daar totaal geen moeite mee. Marije heeft zelfs nog even gesprongen om te kijken hoe dat voelde…

We hebben daarna nog een klein rondje door de omgeving gewandeld. Maar dat staat natuurlijk iedereen vrij of hij dat wel of niet doet.

Het was wat bewolkt, dus het zicht was minder ver dan we hoopten. Maar de Bosbergtoren in Appelscha beklimmen is zeker de moeite waard. En voor de prijs hoef je het niet te laten!

DE BOSBERGTOREN MAAKTE ONDERDEEL UIT VAN ONZE REIS NAAR NOORD-NEDERLAND

Meer Nationale Parken?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: Content is protected !!