Røggjin beklimmen

Røggjin beklimmen

De Røggjin beklimmen deed Arjan alleen. Wij hadden die dag de Karisetberget al gehad en wilden even rustig een boek lezen. Bovendien was de spierpijn van de Skogshorn nog niet helemaal verdwenen. De Røggjin is een pittige berg die vlakbij onze vakantiewoning lag, dus hij kon het lopend af.

Routebeschrijving en Parkeren

Parkeerplaats Rjøggjin

Je neemt vanaf het Hemsedal Ski Center de tolweg naar Holdeskaret. Op zo’n 6,5 kilometer van het tolstation zie je aan je rechterhand een bordje Røggjin staan. Links hiervan is een grote parkeerplaats waar je je auto kwijt kunt. Het pad is gemarkeerd, je kunt kiezen uit twee routes.

LET OP!! Bij deze tolweg wordt een foto van je nummerbord genomen. Betalen doe je via youpark.no . Dit doe je door je nummerbord in te vullen en daarna te betalen. Doe je dit niet, dan krijg je een duurdere rekening thuis.

De Røggjin beklimmen

De Røggjin is een berg in de rode categorie. Volgens de Noren is het een familievriendelijke wandeling, maar daar bedoelen ze ongetwijfeld de oudere kinderen mee. Wij denken dat hij voor jongere kinderen minder geschikt is, tenzij je er echt ruim de tijd voor neemt.

Starten

Vanaf de parkeerplaats loop je langs de weg naar het begin van de route. Of je steekt recht over bij de parkeerplaats en begint dan aan je wandeltocht (zoals we al schreven, deze wandeling heeft twee mogelijkheden die naar de top leiden).

Het eerste deel van de wandeling gaat door het bos steil omhoog.
Het eerste deel van de wandeling gaat door het bos steil omhoog.

Het eerste stuk loopt door een gras en bosachtige omgeving. Veel berken. Het pad is steil en ongelijk. De stenen liggen her en der. Over het algemeen liggen deze stenen niet los, maar je moet even goed opletten waar je je voeten neerzet.

Uitzicht onderweg tijdens de beklimming van de Rjøggjin

Hierna volgt mooi uitzicht en een iets gemakkelijker pad.

De Røggjin beklimmen

En dan begint het beklimmen van de Røggjin pas écht. Het pad wordt rotsachtig met losse stenen. Maar je bent nu al op de helft, dus zet nog even door! Het landschap doet een beetje denken aan Mordor van de Lord of the Rings.

Als je de Rjøggjin gaat beklimmen is het grootste deel van het terrein rotsachtig.

Dit stuk is het zwaarste deel. Het laatste stuk is minder steil en daarom loopt dat net iets prettiger.

Maar wat een uitzicht. Je kunt vanaf de top het skigebied van het Ski Center en de bergen in de omgeving zien. Op heldere dagen kun je de Reineskarvet zien.

Top van de Rjøggjin
Top van de Røggjin.
Uitzicht op het dal vanaf de Rjøggjin, Hemsedal Topp 20
Vanaf de Røggjin heb je uitzicht op deze accommodatie tegen de rotswand.
Vanaf de Røggjin heb je uitzicht op deze accommodatie tegen de rotswand. Durf jij hier te logeren?
  • Afstand: 5,7 kilometer, ongeveer 2,5 tot 3 uur lopen.
  • Hoogteverschil: 365 meter
  • Niveau: Inspannend. Neem regelmatig een pauze om op adem te komen en van het uitzicht te genieten.
  • Terrein: Klein stuk bos, grootste deel rotsen. Delen hebben touwen om je aan vast te houden. Loop deze wandeling niet als het regent, het kan dan echt glad zijn op de rotsen. Je komt hier weinig mensen tegen en kan genieten van de rust.
  • Met de hond: Ja.
Kaart Rjøggjin via Tourist Info Hemsedal.
Kaart Røggjin via Tourist Info Hemsedal.

Kijk voor het actuele weer even op deze website vóór je vertrekt.

Meer Hemsedal Topp 20:

Heb je nog vragen of opmerkingen over de Hemsedal Topp 20? Of wil je meer weten over het wandelen in Noorwegen? Vul dan het reactieformulier hieronder in.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!